Vigyázzunk egymásra!

Szerző: Berill Shero

2020.03.15.
vigyázzunk egymásra!

A nemzeti ünnep alkalmából nem ilyen bejegyzést képzeltem el. De nem lehet szó nélkül hagyni a kialakult helyzetet és muszáj beszélni a koronavírusról, annak hatásairól.

Fontos leszögezni, hogy írásom nem nyerészkedés céljából készült. Szimplán, mint anyuka és felelős állampolgár sokat gondolkodtam a veszélyhelyzetről.

Nem csak a gyerekeinkért, de a szüleinkért, idős szomszédainkért is felelősséggel tartozunk.

Az én generációm nem élt át sem világégést, sem hiánygazdaságot, ám a jelenlegi helyzet beláthatatlan gazdasági károkat okoz, ha nem figyelünk oda.

Kénytelenek leszünk változtatni vásárlási szokásainkon és szerencsénk van, hogy már interneten keresztül is szinte bármit megrendelhetünk. Eddig csak kényelmes volt az otthon melegéből megrendelni a vágyott dolgokat, de most felerősödött a tendencia, elkerülhetjük vele a sorban állást és talán megfékezhetjük a vírus tovább terjedését. Jó lehetőség a netről rendelni, hiszen nincs közvetlen kapcsolat az eladó/szolgáltató és a vásárló/ügyfél között. Elemzéseket nézve a webshopok forgalma két-háromszorosára nőtt.  

Nem csak a vásárlási szokásainkat, de a mindennapi rutint is felülírja a jelenlegi helyzet. Az iskolák, óvodák, bölcsödék bezárásával többet leszünk a családtagjainkkal is. Ennek rengeteg előnye van, hasznos tartalommal tölthetjük meg a közös időt. Igyekezzünk úgy beosztani az időt, hogy jusson idő elég játékra, olvasásra, filmezésre és ne hagyjuk ki az én időt se a sorból! A bezárkózást nem drámaként fogjuk fel, hozzuk ki belőle a legtöbbet.

Azok, akik eddig különböző rendezvényeken árusították portékáikat, jelentős bevételkieséssel számolhatnak, ha nem alkalmazkodnak az új helyzethez. Az emberek óvatosabbak lesznek akkor is, ha már elmúlt a közvetlen veszély, de egyelőre a tömegeket vonzó rendezvények megtartását szigorúan megtiltották. Aki eddig fenntartással volt a netes vállalkozások irányába, javaslom, hogy fontolja meg, milyen új lehetőségeket tartogat vállalkozása számára egy profi weboldal létrehozása. Tervezzük meg a régóta vágyott weboldalunkat, vagy webshopunkat.

A pánik sosem jó tanácsadó, de nem árt a jelenlegi helyzetet komolyan venni. A higiéniás szabályok betartásával, felelősségteljes döntések meghozatalával, közösen hamarabb túl lehetünk rajta.

És én továbbra is arra bíztatok mindenkit, hogy nézze a dolgok pozitív oldalát. A hátralépést fogjuk fel lehetőségként. Ne azon keseregjünk, mi lesz így, hanem próbáljunk előre tekinteni és örülni annak az időnek, amit szeretteinkkel tölthetünk, vagy magunkra és céljainkra fordíthatunk!

Vigyázzon mindenki magára!

Olvass több bejegyzést is

Köszönöm

Köszönöm

Hála és öröm Hogy miért? Az egész évért! Nem volt könnyű, sőt, sok tekintetben még nehéz is volt! Sokszor a nehézségek tudtak átlendíteni egy másik...