Váci Deákvári Óvoda weboldalának története

Szerző: Berill Shero

2020.07.13.
Weboldal készítés Vác Deákvári Óvoda weboldala

A felajánlás

A webdesigner iskola elvégzést követően megfogalmazódott bennem, hogy valakinek majd felajánlok egy ingyen weboldal készítést. Olyannak, aki szeretne weboldalt, de nincsen rá anyagi fedezete.

A lányom három éve kezdte az óvodát, kisgyerekes szülőként ez megint egy fontos mérföldkő volt az életünkben. Egy szülő életében mindig a gyereke lesz a legfontosabb és én szerettem volna a legmegfelelőbb intézményt kiválasztani.

Úgy gondoltam, ha az internetet hívom segítségül, közelebb kerülök ehhez az egész ovis témához. Vácott több körzet van, mi a Deákvárihoz tartozunk és itt további 4 óvoda közül lehet választani. Megnézegetem a képeket, bejegyzéseket, így alkotva meg az első képet magamban arról a helyről, ahol a lányom a következő éveket tölti majd.

 

Az elhatározás

Pár éve volt, de emlékszem mennyire meglepődtem azon, hogy nincsen weboldaluk, (pedig akkor még nem is voltam webdesigner). Most ezért határoztam úgy, hogy ezt a lehetőséget az óvodának ajánlom fel.  Arra gondoltam, más szülők is – hozzám hasonlóan -, mielőtt bármit eldöntenek, a neten tájékozódnak. Egy jó weboldal pedig, ahogy már korábban írtam, bármelyik vállalkozás kulcsa lehet.

Elsőként az óvónéninkkel osztottam meg az elképzelésemet, aki azt mondta, hogy régóta szeretnének, de nincs rá pénzük. Ezt követően a vezetővel is kapcsolatba kerültem, aki nagyon örült a kezdeményezésemnek. A designt illetően szabad kezet kaptam. Sorra jöttek az anyagok és aránylag hamar összeállt az oldal.

Hiszek a sorsszerűségben, mert elkészült az oldal és alighogy publikáltuk a szülők felé, bejött a koronavírus, ezzel együtt az óvodák-iskolák bezárása. Fontossá vált az online felület, ahol az intézmény kapcsolatot tud tartani a szülőkkel. Kiemelt jelentősége lett a honlapnak, mert már nem volt meg a szülőkkel a napi kapcsolat.

 

A friss hírek a weboldalra kerültek fel:

Z

információk az óvoda működéséről,

Z

a koronavírussal kapcsolatos intézkedések,

Z

a szülőknek ajánlott hasznos otthoni játéktippeken,

Z

az ügyeleti lehetőségek,

Z

az óvoda újra nyitásának lépései,

Z

legutóbb pedig a beiratkozásról tettünk ki egy friss bejegyzést.

Azok a szülők, akiknek a gyermeke most kezdi az óvodát, már rá tudnak keresni az interneten.  A weboldalon tudnak tájékozódni. Igen, ma már egy óvodának is lehet és szükséges a weblap, hogy a tanácstalan szülőknek segítséget adjanak az elinduláshoz vagy megkönnyítsék a választást.

Örülök, hogy a felajánlásom olyan helyre került, ahol ezt önerőből nem tudták volna megvalósítani. Remélem sok hasonló történetről számolhatok be a későbbiekben.

 

Visszajelzésük a munkámmal kapcsolatosan:

“Nagyon hálásak vagyunk Hajninak önzetlenségéért! Munkája nyomán új fórum nyílt óvodánk és partnereik között. Folyamatosan tartjuk egymással a kapcsolatot, rugalmasan kezeli igényeinket. Kommunikációnk közvetlen, mindig rendelkezésünkre áll. A konkrét igények maximális kiszolgálása mellett, új és újabb lehetőségekre hívja fel a figyelmünket. Pontos, diszkrét, megbízható.”

 

A mai világban egy cégnek, vagy vállalkozásnak elengedhetetlen, hogy legyen üzleti weboldala, de most már bebizonyosodott, hogy szinte bárkinek fontos lehet, aki valamilyen információt szeretne átadni.

Hajnalwebdesign logó weboldal készítés vállalkozó nőknek

Olvass több bejegyzést is

Köszönöm

Köszönöm

Hála és öröm Hogy miért? Az egész évért! Nem volt könnyű, sőt, sok tekintetben még nehéz is volt! Sokszor a nehézségek tudtak átlendíteni egy másik...