Segíteni jó!

Szerző: Berill Shero

2020.05.19.
Segíteni jó! Weboldal készítés nőknek

Segíteni jó!

Mindig is hittem abban, ha segítesz valakinek, akkor majd egyszer az élettől ezt visszakapod. Valaki majd Nekem is segíteni fog, pont akkor, amikor a legjobban szükségem lesz rá. Hiszek benne és sokszor tapasztalom is, hogy van egy adok-kapok, ami mint egy mérleg, mindig egyensúlyba billen.

Mióta webdesigner vagyok, tagja vagyok több Facebook csoportnak, ahol a szakmai dolgokat meg lehet vitatni, kérdéseket lehet feltenni, és mindig akad olyan nagyobb tudású, aki szinte 1 perc alatt segít Neked olyan dologban, amivel már napok óta küzdesz. Emlékszem milyen megkönnyebbülés tud lenni, mikor ilyen gyorsan megoldódnak a problémák.

Adok – kapok körforgása

Mostanra már én is tudok másoknak segíteni, számomra kisebbnek tűnő, Nekik annál nagyobbnak számító dolgokban. Sokszor eszembe jut, amikor Nekem segítettek, és akkor milyen jól jött. Egyszer én kapok segítséget valakitől, legközelebb én segítek valaki másnak, így már egyensúlyban is van a mérleg, megvan egyfajta körforgás, ami az élet oly sok területén megfigyelhető. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy elvárom a viszonzást, hisz nem annak segítek, akitől viszontvárok, hanem az élet adja vissza valaki más által. Amit adsz, azt kapsz!

Pár napja történt, hogy az egyik Facebook csoportban segítséget kért egy vállalkozó nő (esküvői filmkészítéssel foglalkoznak), mert nem tudott belépni a weboldalának az admin felületére. Úgy gondoltam, hogy válaszolok neki, szívesen segítek kideríteni, miért történt.

Gondolatból tettek

Gyors üzenetváltások messengeren és körvonalazódott is a problémát kiváltó ok. Tudtam rá ajánlani megoldást, és aránylag hamar meg is oldottuk. Közben megismertem a hölgyet, hogy mivel foglalkozik és egy nagyon jó kis kommunikáció indult el köztünk. A segítségnyújtásomat ki szerette volna fizetni, mert tisztába volt vele, hogy ezzel időt töltöttem, de én úgy gondoltam, hogy ezt segítségnyújtásként ajánlottam fel, nem fogadok el érte díjat.

Megismerni másokat

Kiderült, hogy Mónika grafikusként dolgozik és Ő is felajánlotta, hogy szívesen segít, ha van valamire szükségem. Egyből eszembe jutott, hogy a saját logómon lenne mit javítani, de egyből azon is elgondolkoztam, hogy mennyire fair ezért cserébe elfogadni az ő felajánlását. Belegondoltam, hogy fordított esetben én örülnék, ha elfogadnák, ezért én is megköszöntem a felajánlást és elfogadtam. (Milyen érdekes, mennyire könnyebb adni, mint elfogadni?)

 

Nem várt ajándék

Éjfél felé volt már ez a beszélgetésünk, mire hajnali 1-kor jött az üzenet: Nem tudtam aludni, készítettem számodra pár logó variációt. Nagyon meglepődtem, hogy ilyen gyorsan viszont kaptam az önzetlen segítséget. Nagyon szép lett a logóm, annyira megörültem neki és nagy hálát is éreztem egyben. Most már tudom, ha valakinek logóra van szüksége, kit fogok ajánlani! Keressétek Őt bizalommal grafikusi munkával kapcsolatban!

Segíteni jó, segíts ha tudsz, ha teheted, mert ettől nem leszel kevesebb! Sőt! Gazdagodsz kapcsolatokban, lehetőségekben, élményekben, örömökben.

Hajnalwebdesign logó weboldal készítés vállalkozó nőknek

Olvass több bejegyzést is

Köszönöm

Köszönöm

Hála és öröm Hogy miért? Az egész évért! Nem volt könnyű, sőt, sok tekintetben még nehéz is volt! Sokszor a nehézségek tudtak átlendíteni egy másik...