Miért fontos egy vállalkozásnak, hogy saját weboldala legyen?

Szerző: Berill Shero

2019.10.27.
internetes megjelenés

Az előző bejegyzésemben arról írtam nektek, hogy miért fontos a blogírás a weboldalon.

Most arról szeretnék néhány sort megejteni, hogy miért fontos az internetes jelenlét.

A mai rohanó világban lassan több időt töltünk a számítógép előtt, mint bárhol másutt. A gyerek ellenőrzőjét a neten láttamozzuk, a színházjegyet online vásároljuk meg, a kinézett ruhát, bútort, szépségápolási terméket szintén a webes felületen érjük el. A neten tájékozódunk az új orvosi eljárásokról, a megfelelő szakintézetekről, orvosokról. De a gyerek szülinapi tortáját is vélhetően a neten nézed ki és lehet nem a legközelebbi cukrászműhelyt választod.

keresés

Te, a vásárló az internetről tájékozódsz. Könnyebben azonosulsz egy adott termékkel, ha tetszetős oldalon, frappánsan megírt szöveggel kínálják megvételre. Fontos szempont a választásnál, hogy milyenek a vásárlói visszajelzések. És az is, hogy adott terméket hány helyen kínálják és nem utolsó szempont az ára sem.

És itt jön be a vállalkozói weboldal. Lehetsz a világ legjobb cukrásza, ha csak a műhelyedben készülnek a finomságok és nem jutsz el olyan emberekhez, akik egyébként a Te remekműveidért simán elzarándokolnának a faludba. Ma már nem veszel meg olyan szakácskönyvet, amiben nincs fotó az ételről, igaz?

Vállalkozóként is ezt kell magadban tudatosítani. A weboldallal, a netes jelenléttel olyanokat is elérhetsz, akiket egyébként nehéz megszólítani. Például kozmetikusként megmutathatod a sminkjeidet, a pakolások, kezelések előtti és utáni állapotot visszakereshető, dokumentált formában. Lehet a kisunoka legközelebb a nagyit fizeti be hozzád. 😉

Minél több felületen megtalálható a vállalkozásod, annál gyorsabban érhetsz el látványos eredményeket. Orvosként a híred szájhagyomány útján is terjed, de egy jól megszerkesztett weblappal, amelyen előnyös fotó van rólad, olvashatják mások véleményét, kérdezhetnek tőled, személyesebb kapcsolatot tudsz kialakítani a leendő pácienseiddel már az előtt, hogy találkoznátok. A facebookos reklámok széles kört elérnek, néhány kattintással akár ezer fölötti követőtábort is toborozhatsz.

Nem mellesleg nagy előnye az internetes jelenlétnek, hogy nem kell állandóan rendelkezésre állnod, Te osztod be az idődet. A kérdezők néhány órán belül választ kaphatnak, Te határozod meg milyen gyakran kerüljön fel friss tartalom stb.

Azt gondolom, hogy egy valamire való vállalkozás nem lehet meg honlap nélkül. És ha Te nem értesz hozzá, gondot okoz az üzemeltetés, vagy épp nincs rá szabad kapacitásod, itt jövök be én a képbe!

Keress hát bátran!

 

Lejegyezte: Berill Shero

Hajnal Design

favikonWeboldal készítés vállalkozó Nőknek!

Hajnal Design

favikonWeboldal készítés vállalkozó Nőknek!

Felhívom!

Olvass több bejegyzést is

START!

START!

Elindult a saját vállalkozásom Régen jelentkeztem blogbejegyzéssel. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy egy régóta dédelgetett családi tervünkkel...