Mi is az az SSL? – 2.rész

Szerző: Berill Shero

2020.01.19.
mi is az az ssl?

Onnan folytatnám, ahol abbahagytam az SSL-ről szóló ismertetőt. (Itt elolvashatod az előző blogbejegyzést az SSL-ről, ha lemaradtál volna róla.) Nem beszéltünk az áráról, vagy arról, hogy ki csinálja meg ezt neked.

A normál, azaz egy domainre készített SSL-ek ára egészen elfogadható (pár ezer FT évente), ezt érdemes belekalkulálni a vállalkozás költségébe. Természetesen időnként meg kell újítani. A legtöbb tárhelyszolgáltatónál vásárolhatsz SSL-t és segítenek beállítani, ráadásul kellő tapasztalattal is rendelkeznek, úgyhogy mindenképp bízd magad a profikra! Sőt, eleve, mielőtt az oldalt létrehoznád, javaslom, hogy mindenképp https:// oldalt csinálj, hogy később a biztonsággal ne legyen gond, macerás ugyanis domain nevet váltani.

Még egy fontos dologra felhívnám a figyelmedet! Ne hagyd magad a tárhelyszolgáltatónál túl drága csomagra rábeszélni, hacsak a vállalkozásod nem indokolja azt, vagy a kiterjesztett SSL-t, ami jelentősen drágítja az árat.

Ha meglévő weboldalad domain neve változik, akkor a linkjeid is mind változni fognak. Laikusoknak sok munka átállítani, ezért is jobb, ha már eleve SSL tanúsítvánnyal rendelkezik az oldalad.

Az sem mindegy, hogy milyen típusú az oldalad. Ha terméket, szolgáltatást értékesítesz, azaz pénzt remélsz belőle, fontos, hogy minél többen megtaláljanak. Ahogy az is fontos, hogy a weboldal látogatói elégedettek legyenek az oldallal, ehhez pedig elengedhetetlen a megbízhatóság.

Van ingyenes SSL is, kezdő vállakozóként vállalkozásod bemutatására ez is elég, bár ez nem minden tárhelyszolgáltatónál elérhető, ezért ha tárhelyet választasz mindenképp érdeklődj!

Természetesen tudok tárhelyszolgáltató választásban is segíteni, ahol elérhető az ingyenes SSL is! Hívj, hogy a Te oldalad is lépést tartson a mai elvárásokkal!

 

 

 

Hajnal Design

favikonWeboldal készítés vállalkozó Nőknek!

Hajnal Design

favikonWeboldal készítés vállalkozó Nőknek!

Felhívom!

Olvass több bejegyzést is

START!

START!

Elindult a saját vállalkozásom Régen jelentkeztem blogbejegyzéssel. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy egy régóta dédelgetett családi tervünkkel...