Hogyan lépj rá a változás útjára?

Szerző: Major Niki

2019.09.27.
gondolkodó nő

 

  • Ha eljutottál arra a szintre, amikor már értéktelennek tarod magad és azt, amit csinálsz.
  • Ha úgy érzed semmibe vesznek, értéktelennek tartanak.
  • Ha eljött a pont, amikor már eleged lett mindenből, amit eddig csináltál.

Itt az ideje eldöntened, melyik útra lépsz tovább:

Elhatározod és rászánod magad a változásra vagy maradsz a jól megszokott szürke semmiben, és elégedetlenül vergődsz tovább.

Ha az utóbbi mellett döntesz, akkor sok szerencsét. Ez a cikk nem neked szól. De nem mondd, hogy én nem szóltam.
Ha viszont leteszed a voksot a változtatás mellett, garantálom, hogy hetek, sőt mondok jobbat, napok múlva jobban fogod magad érezni a bőrödben.

Nem is húzom tovább az időt. Nézzük mi az a három dolog, amivel el kell kezdened.

 

választás

Mit szeretnél elérni?

Könnyű klisékkel dobálózni, ezért menj bele jobban. Fogalmazd meg pontosan mi az, ami előtted van, és mindenképpen szeretnéd elérni.
Képzelj el, jeleníts meg, építs fel magadban egy olyan jövőképet, ami igazán a Tiéd, amit igazán magadénak érzel. Olyan kép, amivel teljes mértékben képes vagy azonosulni. Legyen ez elérhető, és valóságos. Nem azt jelenti, hogy ne álmodj nagyot. Dehogynem!
De ez először túl nagy falat lenne. Előfordulhat, hogy több kudarc ér, mint siker és könnyen kialakulhat benned egy ellenállás ezzel kapcsolatban. Mindig kis lépésekben haladva juss el a vágyott célig.
Mit tehetsz még?
Győzd le saját magadat és a negatív gondolatokat. Csípd el azokat idejében és formáld tudatosan pozitívvá.

hogyan tovább

Lassíts, mert ami könnyen jött, még könnyebben megy.

Ahogy menetelsz a kitűzött céljaid felé, a kisebb mérföldkövek elérése egyre több sikert és önbizalmat fog hozni. Ilyenkor könnyen felfokozott állapotba kerülhetsz, ami szélsőséges cselekedetekre késztethet, amit később megbánhatsz. Drasztikus változásokra, például felmondásra, válásra, költözésre gondolok. Sokszor nem tudjuk felmérni, hogy ezekre semmi szükség, csupán az akkori hangulat volt értük a felelős.
Így ne csak a célt, de az általad könnyen befogadható, feldolgozható változásokat is mérd föl és ez alapján építsd fel az új életedhez vezető utat. Személyiséged formálásánál is tartsd szem előtt a kisebb lépéseket és célokat.

Minden csak hozzáállás kérdése.

És tényleg. Az, hogy az út, amire rálépsz nehéz és göröngyös vagy szórakoztató és inspiráló lesz, csak rajtad múlik.
Ne keseredj el, ha probléma adódik. Ne fordulj vissza, ha felmerül egy kis nehézség. Légy inkább nyitott és nézd kíváncsian milyen eredményeket hoznak a lépéseid.

És a legfontosabb: Légy kitartó!
Lehet, hogy elakarnak majd tántorítani. Lehet, hogy nem néznek rád jó szemmel. De gondolj csak bele. Eddig így szoktak meg, persze, hogy furcsállják a nagy változást. Ezekkel neked semmi más teendőd, mint elfogadni, aztán félretenni. Most nem ezeknek van itt az ideje.

Nem mondom azt, hogy könnyű lesz.
De most csukd be a szemed, és képzeld el magad előtt milyen szuper érzés, amikor eléred azt, amiért annyit dolgoztál. Megéri, igaz?

Ha pedig az utadon akadályokba ütközöl, ne feledd, segítséget kérni igenis lehet.
Most is épp jó helyen jársz.

 

 

Szerző: Major Nikolett – tréner és személyes tanácsadó

 

Hajnal Design

favikonWeboldal készítés vállalkozó Nőknek!

Hajnal Design

favikonWeboldal készítés vállalkozó Nőknek!

Felhívom!

Olvass több bejegyzést is

Hogyan lettem webdesigner

Hogyan lettem webdesigner

DeNika Online Iroda kérdéseire válaszoltam, fogadjátok szeretettel! Az eredeti cikket itt találjátok! Szotyori Hajnalkával még 2020 januárjában...