Hogyan indíts saját vállalkozást gyermek mellett?

Szerző: Major Niki

2019.10.20.
anya és lány

Napjainkban megannyi lehetőség adott otthon végezhető munkára. Akár szellemi, akár kézműves termékek, akár szolgáltatások kiajánlásáról, árusításáról van szó. A „piac” ezen a téren talán nyitottabb, mint bármikor. Vonzó lehet a kép, hogy otthon maradhatsz a picúrral, miközben megkeresed a szükséges pénzt azzal, amit igazán szeretsz, ami igazán a tiéd.  Ez mind jól hangzik, de van pár dolog, amit érdemes szem előtt tartani, mielőtt belevágsz saját projektedbe.

 

  1. Csináld szenvedéllyel

Tény, hogy szükséged lesz szakértelemre, és napról napra képezned kell magad ahhoz, hogy igazán jó legyél abban, amit csinálsz. Azonban ezt, közben is megteheted. Ami ennél sokkal fontosabb, hogy legyél elhivatott, csináld szenvedéllyel és bízz a terveidben, nem utolsó sorban pedig, magadban.

  1. Minden kezdet nehéz

Ezért készülj fel rá, és e szerint tervezz.
Sokszor futnak bele vállalkozó nők a kezdeti veszteség hátráltató gödrébe, ami általában a bizniszük feladásához vezet. Ez egy olyan akadály, ami az esetek nagyrészében több veszteséget hoz, mint nyereséget. Nem azt mondom, hogy nincs kivétel. De az a kevesebb.
Ne keseredj el, inkább vágj bele, de tervezz ezzel a dologgal is. Számíts rá, készülj fel, így nem érhet meglepetés. Ha ezt is szem előtt tartod, a kétségbeesés helyett, könnyebben átlendülsz majd a holtponton, és onnantól már csak felfelé vezet az út.

  1. Félre a rózsaszín köddel

A saját vállalkozás nem azt jelenti, hogy nem kell dolgoznod, és mindig azt csinálhatsz, amit csak akarsz, és végtelen időt tölthetsz a gyermekeddel.
Olyan ez, mint a munkahely. Sőt. Rengeteg időt, energiát igényel, végképp az elején. Készülj fel arra, hogy állandó készültségben kell lenned hozzá.
Ez persze ne tántorítson el, ugyanis ha jól osztod be az idődet, valóban könnyebb lesz a gyerkőccel is. De ezt mindenképp tartsd szem előtt, ne ess az idilli elképzelések bűvkörébe, ami aztán nem hozza azt, amire számítottál.

  1. Légy kitartó

Ahogy korábban is írtam, egy vállalkozás nagyon ritkán hoz egy csettintésre plusz bevételt. Eleinte szembe kell nézned a mínuszokkal és a nullára kifutott kampányokkal. Eltelhet 1, 2, 3 év is mire az üzleted plusz bevételt termel.
Ehhez egy dologra lesz szükséged: A kitartásodra. Köteleződj el, tegyél meg mindent, és higgy abban, amit csinálsz. Képezd magad, tanulj, törekedj a jobbra és a belefektetett munka meghozza a gyümölcsét.

  1. Készülj fel

Mielőtt belevágsz saját projektedbe, készíts felmérést. Nézz utána vannak-e konkurenseid, mekkora a célközönséged, valóban van-e igény arra, amit kínálni fogsz.
Fontos tisztában lenned a piaci helyzet és a terméked viszonyával, ugyanis ezzel tudsz pénzügyileg kalkulálni a jövőben.

  1. Kezdd el gyermekvállalás előtt

Ha van rá lehetőséged, vagy megvan, hogy mivel szeretnél foglalkozni az anyaság mellett, akkor kezdd el már szülés előtt.
Mérd fel a terepet, gyűjtsd be a szükséges infókat, indítsd el, amit elterveztél. Annyival előrébb leszel. A terhesség időszakát érdemes kihasználni erre is.

  1. Legyen egy partnered

Azért hasznos, ha van egy üzlettársad, mert bármikor bármi közbejöhet. Egy betegség, egy értekezlet, halaszthatatlan családi dolog. Mindig jó, ha van, aki tud foglalkozni az üzlettel.

Van még egy kulcsa az otthoni vállalkozásnak:
Az pedig az, hogy ne akarj mindent egyszerre! Ne stresszeld magad azon, hogy lassabban haladsz, esetleg elveszi más a figyelmedet. Készülj fel, hogy az anyaság és az üzlet próbára fog tenni, azonban, ha jól menedzseled az idődet, hosszútávon boldog lehetsz, és azt csinálhatod, ami a szenvedélyed, amit igazán szeretsz.

 Szerző: Major Nikolett – tréner és személyes tanácsadó

 

(Ha pedig segítségre van szükséged a technikai dolgokban (weboldal, webshop), keress bátran! Hajnalwebdesign)

 

 

Hajnal Design

favikonWeboldal készítés vállalkozó Nőknek!

Hajnal Design

favikonWeboldal készítés vállalkozó Nőknek!

Felhívom!

Olvass több bejegyzést is

Hogyan lettem webdesigner

Hogyan lettem webdesigner

DeNika Online Iroda kérdéseire válaszoltam, fogadjátok szeretettel! Az eredeti cikket itt találjátok! Szotyori Hajnalkával még 2020 januárjában...